úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka i vajíček

Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka i vajíček

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 200 g nízkoškrobové směsi na pečení Bake and Cake
200 g nahrubo strouhaného bezmléčného tuku Stella
150 - 180 g jemně strouhaných jablíček bez slupky i se šťávou
50 g tapiokového škrobu
50 g lískooříškové mouky nebo vlašské
1 cukr s pravou vanilkou
3 kávové lžičky kypřícího prášku s vinným kamenem
1 vrchovatá lžička skořice
1 vrchovatá lžička Vegavajo náhrada vajíček
1/2 kávové lžičky BIO citronové kůry (nemusí být)

Na obalení: cukr moučka + cukr s pravou vanilkou
Postup přípravy:

Mouky a škrob smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a kypřidlem. Přidáme nastrouhaná jablíčka a přistrouháme bezmléčný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie nebo do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

Z těsta tvarujeme prsty rohlíčky (je třeba si ruce občas pomoučit nebo umýt) a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 15 minut.

Plech s rohlíčky necháme chvíli zchladnout na mřížce a ještě vlahé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů.

Rohlíčky jsou hned vláčné díky jablkům, pečivo se tak může péci těsně před Vánoci. Když je necháte venku v krabici a naberou trochu vlhkosti budou se rozplývat na jazyku...

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte