úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vanilkový jogurt

Vanilkový jogurt

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 12 h
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 l sójového neochuceného nápoje Provamel (lze i Alpro)
150 g sójového jogurtu Provamel (lze i Sojade)
2 vanilkové cukry
1 ztužovač za studena (želatina od Dr. Oetkera)
Postup přípravy:

Sójový nápoj zahřejeme na 40°C a smícháme s vanilkovými cukry. Přidáme jogurt a ztužovač a opět zamícháme.

Vzniklou tekutinu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a schováme do peřin na 12 hodin. Jogurt lze dát i do trouby předehřáté na 50 °C cca na 4 hodiny. Nám se osvědčily peřiny.

Po uplnynutí doby necháme skleničky vychladit a dáme do ledničky. Domácí jogurty z kravského mléka vydrží cca týden, sójové také, déle jsme nenechávali.

Chutí jogurt připomíná vanilkový pribiňáček, ale hustotou obyčejný jogurt. Lze samozřejmě vytvořit i bez cukru, dle chuti můžeme přidat ovoce, marmeládu, müsli, kakao atd.

Inspirace: výrova domácího jogurtu z kravského mléka
 

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu
Adéla

14. 3. 2014
15:48

Pro: crohnPodle mě by určitě šel, možná bude ještě lepší než ze sójového. Přece jenom bezlaktózové chutná lépe :-). Sójové je taky bez laktózy a šlo to :-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

crohn

10. 3. 2014
14:53

Hezký den, myslíte, že by šel udělat jogurt i z bezlaktózového mléka? Moc děkuji za názor

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...