úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vánoční cukroví - bez lepku, mléka a vajec

Vánoční cukroví - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g brambor uvařených ve slupce, oloupaných a najemno nastrouhaných
1 ztužený tuk Omega
110 g čirokové hladké mouky + na podsypávání válu
50 g tapiokového škrobu
50 g bramborového škrobu
5 – 6 polévkových lžic moučkového cukru + na pocukrování
1 balení vanilkového pudinku bez lepku
1 cukr s pravou vanilkou
strouhaná kůra z jednoho BIO citrónu + pár kapek šťávy
1 vrchovatá kávová lžička chia mouky
1 kávová lžička guarové moučky

pikantní marmeláda na promazání
pečící papír + plechy
Postup přípravy:

Brambory nastrouhejte a promíchejte se sypkými surovinami. Přistrouhejte najemno ztuhlou Omegu. Prohnětejte všechny suroviny v hladké těsto. Dejte do mikrotenového sáčku odpočinout do lednice. Nejlépe do druhého dne, aby se chutě prolnuly a těsto si odpočinulo.

Hodinu před zpracováním vyndejte těsto z lednice. Troubu si vyhřejte na 170 °C. Na dostatečně pomoučeném válu vyválejte placku cca 0,5 cm silnou. Vykrajujte ozdobné tvary, které přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte ve vyhřáté troubě cca 12 - 15 minut do růžova. Nechte tvary na talíři vychladnout a promazávejte oblíbenou marmeládou.

Nakonec pocukrujte, nechte chvilku na vzduchu cukroví zatuhnou a uschovejte do krabice.

Chraňte vlastním tělem :-D.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte