úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vegipan (chléb bez kypřidel a kynutí) - bez lepku, mléka i vajec

Vegipan (chléb bez kypřidel a kynutí) - bez lepku, mléka i vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: 350 m teplé vody první den + 50 ml na promíchání den druhý
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g pohankových vloček
100 slunečnicových semínek
50 g lněných semínek
50 g lněné mouky
40 g dýňových semínek
40 g sezamu
3 lžíce řepkového nebo olivového oleje nebo kokosového tuku
2 lžíce chia semínek
2 lžíce máku
1 lžíce agávového (javorového) sirupu
1 lžíce mořské vločkové soli
1 lžíce jemné jablečné vlákniny
1 lžíce psylia
1/2 lžíce chlebového koření Alnatura z Dm
1/2 lžíce mletého kmínu
Postup přípravy:

Všechny sypké součásti vsypeme do mísy a promícháme. Přilijeme teplou vodu s rozpuštěným sirupem a opět promícháme v lepivé těsto, které necháme odpočívat 8 hodin na lince (mísa přikrytá talířem). Nejlépe do druhého dne.

Druhý den přidáme k ztuhlé chlebové směsi (bude vonět slabě kysele) dalších 50 ml teplé vody a promícháme (směs by měla držet při sobě v bochánku, pokud ne, přidáme ještě trošku vody). Formu si vyložíme pečícím papírem a chlebovou směs do ní rozetřeme.

Troubu zahřejeme na 200 °C a chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Poté ho opatrně překlopíme na plech opět vyložený pečícím papírem (vrchní papír opatrně odlepíme) a dopékáme při 175 °C ještě 30 minut.

Hotový necháme zcela vychladnout na mřížce. Krájíme ostrým vroubkovaným nožem. Uchovala jsem zabalený v alobalu do druhého dne.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte