úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční Jidáše bez vajec

Velikonoční Jidáše bez vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Jidáše
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g hladké mouky (nebo celozrnné)
300 ml sojového (rýžové) mléka
150 g změklého margarínu
60 g krupicového cukru
40 g droždí
1 vanilkový cukr
2 lžíce vanilkové HRAŠKY
2 lžičky citronové šťávy
trocha muškátového oříšku
špetka soli
namočené rozinky
trocha vody na potření
Postup přípravy:

Kvásek připravíme z 1 lžičky cukru, trochy hrašky, trochy vlažného mléka a droždí. Necháme 1/4 hod. vyběhnout.

Do mísy vložíme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout v horkovzdušné troubě cca 1 hodinu při 40 st. nebo kdekoliv na teplém místě.

Vyválíme válečky, smotáme do uzlíků a narovnáme na pečící papír. Potřeme vodou (nebo rostlinným mlékem) a 1/4 hod. ještě necháme dokynout .

Pečeme na 180 st. cca 25 minut.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Zuzka

13. 4. 2014
18:45

Zuzka

Jidáše je možné po upečení potřít rozpuštěným medem. Jsou pak sice trochu lepkavé, ale na pohled krásně lesklé a chuťově lepší.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zuzka

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte