úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční mazanec - bez lepku a mléka

Velikonoční mazanec - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Velikonoční mazanec
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 g mouky Schär mix it
300 ml vlažného rostlinného mléka
150 g rostlinného tuku
2 hrsti rozinek
1 hrst vlašských ořechů
6 vrchovatých lžiček krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 vrchovatá lžička soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
1 balení droždí
Postup přípravy:

Vsypte mouku do misky a udělejte v ní důlek. Do něj vsypte cukr, vlažné mléko a sůl. Poté nadrobte kvasnice. Jakmile začne tato směs kvasit, zamíchejte, přidejte ostatní přísady a vypracujte těsto. Dle potřeby přidejte mouku (max. 150 g), aby se těsto nelepilo. Uhnětanou směs pak přikryjte utěrkou a nechte odležet v teple asi hodinu. Těsto by mělo nakynout na dvojnásobný objem.

Odloženou směs vyklopte na plech s pečícím papírem a vytvarujte bochánek. Potřete rozšlehaným žloutkem a na vrchu udělejte nožem kříž.

Dejte do předem vyhřáté trouby a pečte asi hodinu na 150 °C.

Upečený mazanec můžete potřít cukrovou vodou, kterou si připravíte z vody a krystalového cukru.

Autor: AluskaHa

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte