úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec

Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Nádivky
Hodnocení:
Hodnotilo 105 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na pečivový základ:
400 g bezlepkové mouky (Marks and Spencer nebo Doves Farm)
400 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 sáček prášku do pečiva

Dále:
2 uzená kuřecí stehna
250 g listového špenátu
2 hrsti čerstvých kopřivových listů
2 lžíce psyllia
2/3 lžičky kurkumy
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme bezlepkové pečivo jako základ nádivky. Můžeme použít cca 600 g kupovaného světlého chleba nebo bagetek, případně si upéct vlastní. Ze všech surovin umícháme řidší těsto, které vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C upéct (cca 25 minut). Necháme zcela vychladnout.

Uzená kuřecí stehna zalijeme vodou, osolíme a 30 minut povaříme. Vývar si schováme, maso obereme a nakrájíme na drobné kousky. Do vývaru přidáme kurkumu (pro barvu).

Kopřivy spaříme vroucí vodou a spolu se špenátovými listy pokrájíme.

Psyllium zalijeme 200 ml vlažné vody a necháme nabobtnat – nahradí nám vejce.

Bezlepkové pečivo nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme vývarem ze stehýnek a necháme chvilku nasáknout vlhkost. Přidáme všechny ostatní suroviny – kuřecí maso, špenát a kopřivy, nabobtnalé psyllium. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zezlátnutí – asi 30 minut. Nádivku podáváme teplou s jakkoli upravenými brambory, je ale výborná i studená.

Autor: petram

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte