úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční nádivka bez lepku, vajec a mléka

Velikonoční nádivka bez lepku, vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Nádivky
Hodnocení:
Hodnotilo 18 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 uzená kuřecí stehna
30 dkg kuřecích jater
60 dkg bezlepkového bílého pečiva
40 dkg špenátu, nebo mladých sekaných kopřiv
2 lžičky kurkumy
1 menší cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce Hrašky
1 lžíce oleje
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup přípravy:

Stehna povaříme cca 1/2 hodinky a necháme si vývar, do kterého můžeme pro zlepšení barvy přidat kurkumu. Vývarem pak zalijeme na kostky pokrájené pečivo. Stehna obereme a maso nasekáme na drobnější kousky.
Cibulku nakrájenou na drobno osmahneme na trošce másla a přidáme na malé kousky pokrájená játra a necháme je restovat.

Špenát nebo kopřivy osolíme, trochu podlijeme a chvilku podusíme.

Z pečiva a vývaru si vypracujeme směs, do které přidáme Hrašku a lžíci oleje, přidáme maso, játra a špenát (nebo kopřivy) a vše pořádně promícháme.

Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nastrouhaný mušk. ořech.

Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a při cca 180st pečeme do zlatova asi 30-40 minut.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte