úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční nádivka - bezmléčná dieta

Velikonoční nádivka - bezmléčná dieta

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Nádivky
S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: kuřecí maso
rohlíky (veka)
vejce
rostlinné mléko
rostlinný tuk
strouhanka
česnek
sůl
pepř
kmín
majoránka
petrželka, pažitka (lze i použít mladé výhonky kopřiv)
Postup přípravy:

Naporcované kuřecí maso vložíme do zapékací mísy, z obou stran osolíme, okmínujeme, přidáme trochu rostlinného másla, lehce podlijeme vodou a dáme péci do trouby.

Nádivku si připravíme následovně. Do větší mísy si nakrájíme, příp. rukou "natrháme", rohlíky či veku. Přidáme vejce, mléko, osolíme, malinko opepříme, dáme kmín, majoránku, zelené bylinky a můžeme-li, tak větší množství prolisovaného česneku. Vše řádně promícháme, ochutnáme, dochutíme a dle hustoty můžeme ještě zahustit strouhankou, příp. doředit mlékem.

Takto připravenou nádivku nandáme do zapékací mísy na částečně změklé maso a opět vložíme do trouby, kde pečeme do zezlátnutí.

Nádivku lze samozřejmě připravit i samotnou, bez masa, ale my preferujeme tuto variantu.

Podáváme s kyselou okurkou, kompotem.

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte