úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Věnečky - bez lepku a mléka

Věnečky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Zákusky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
500 ml vody
300 g Jizerky
200 g Alsanu
4 vejce
špetka soli

Krém:
500 ml sójového mléka
150 g Alsanu
120 g cukru krupice
2 bezlepkové vanilkové pudinky
4 lžíce rumu
3 vanilkové cukry
vanilková tresť

Poleva:
150 g cukru moučka
2 lžíce horkého sójového mléka
1 lžíce rumu
Postup přípravy:

Na těsto smícháme všechny suroviny dohromady, dáme do látkového pytlíku s násadkou a na plech s pečícím papírem stříkáme věnečky. Raději menší a vyšší, moc nevyběhnou, tak ať jdou rozkrojit (kolečko jsem vždy nastříkla jako dvě vrstvy na sebe).

Pudink se vaří naprosto klasicky ze všech uvedených surovin. Až vychladne, tak se do něj zašlehá změklý Alsan. 

Hotové studené věnečky rozkrojíme. Na spodní díl dáme krém a přiklopíme vrchním. Dáme do ledničky ztuhnout. Potom potíráme polevou z uvedených surovin a opět dáme ztuhnout. 

Věnečky jsou super první a druhý den, třetí den se ten krém jakoby zdrcává a vysušuje. Z jedné dávky jich je tolik, co vidíte na fotce :).

Autor: LuKotty

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte