úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vepřové se zelím a houskovým knedlíkem - bez lepku a mléka

Vepřové se zelím a houskovým knedlíkem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Přílohy
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Maso
700 g vepřové kotlety bez kosti
150 g anglické slaniny
7 stroužků česneku
kmín
sůl

Zelí
1 hlávka červeného/bílého zelí
3 střední cibule
10 lžic cukru
10 lžic octa
5 lžic Schär Mix it
4 lžíce vepřového sádla
1 lžíce kmínu
sůl

Houskové knedlíky
500 g Schär Mix it
420 ml vlažného rýžového mléka
4 plátky chleba (Schär Pan Blanco)
2 vejce
22 g droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
Postup přípravy:

Maso: Vepřovou kotletu prošpikujeme česnekem a anglickou slaninou. Poté dáme do mísy či pekáče, podlijeme cca 250 ml horké vody, osolíme a posypeme kmínem. Pečeme zhruba 2 hodiny na 180 °C pod poklopem. Pokud by se voda vypařila, znovu podlijeme horkou vodou.

Zelí: Zelí nakrouháme a dáme ho dusit do velkého hrnce s vodou a posypeme kmínem. Ve vedlejším kastrolu necháme rozpustit sádlo a necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Když je sádlo zcela rozpuštěné, přidáme zhruba 5 lžic Schär Mix it, aby se vše řádně zahustilo. Když se nám ze zelí vypaří voda a zelí změkne, zalijeme ho směsí z vedlejšího kastrolu a řádně promícháme. Poté přidáváme cukr, ocet a sůl, dle chuti, cca ale 10 lžic octa i cukru.

Houskové knedlíky: Do mísy dáme mouku, přidáme droždí, vejce, mléko, cukr a sůl. Vše řádně promícháme (nejlépe robotem). Poté přimícháme na kostičky nakrájený chleba. Ve chvíli, kdy je těsto dostatečně promíchané, necháme pod utěrkou cca hodinu odpočinout a vykynout. Když těsto vykyne, vyválíme ho do šišek a dáme na 20 minut vařit do vroucí vody. Po 20 minutách vyndáme a po zchladnutí můžeme krájet na tenké plátky.

Autor: aneta.pikesova

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...