úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Voňavý obrácený koláč - bez lepku a mléka

Voňavý obrácený koláč - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 5 nektarinek nebo adekvátní množství meruněk
3 vejce
100 g Alsanu
100 g cukru krupice
50 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
cca 40 g Doves farm samokypřící
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
pár kapek olivového oleje s rozmarýnem (nemusí být)
citronová kůra z 1 bio citronu
pár snítek čerstvého rozmarýnu
malý panák Amaretta

Alsan a třtinový cukr na vymazání a vysypáníformy
Postup přípravy:

Formu vymažeme Alsanem a vysypeme třtinovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáme také pár snítků rozmarýnu. Nektarinky rozpůlíme a odkrojíme kousek kulatého konce. Poklademe řezem (od pecky) dolů do formy. 100 g Alsanu rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Mezitím vymícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme 50 g jemně mletých mandlí a mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně, ale pečlivě, promícháme a pomalu přidáme vlažný rozpuštěný tuk a pár kapek marinovaného olivového oleje (nemusí být). Nalijeme na nektarinky a pečeme v troubě při 180 stupních cca 30 - 35 minut. Jakmile vytáhneme z trouby, polijeme koláč Amarettem a necháme zcela vychladnout. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...