úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Voňavý rýžový pudink se šafránem a mandlovým mlékem

Voňavý rýžový pudink se šafránem a mandlovým mlékem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: rýžové vločky (nebo uvařenou bílou/hnědou kulatou rýži)
mandlová mouka nebo co nejjemněji nastrouhané/umleté oloupané mandle
pistácie - nesolené, loupané, nasekané nahrubo
šafrán (nemusí být) rozpuštěný ve trošce vody
semínka kardamomu (nebo mletý kardamon)
hřebíček
muškátový ořech
bio citron - umytý a osušený
med
mořská sůl
Postup přípravy:

Kardamon a hřebíček rozetřeme ve hmoždíři a přistrouháme trošku muškátového ořechu. Mandlovou mouku (nebo nastrouhané mandle) zalijeme v mixéru cca 100 ml horké vody a mixujeme na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, než vznikne krém. Přidáme další horkou vodu a promixujeme - vznikne mléko. Směs přelijeme do nádoby na vaření - nejlépe s nepřilnavým povrchem (mixer hned umyjeme nebo alespoň namočíme). Přidáme šafrán a zamícháme, dokud se mléko neobarví. Nastrouháme do mléka citronovou kůru, přidáme koření z hmoždíře, zamícháme. Vsypeme rýžové vločky, špetku soli a vaříme mírným varem za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme z tepelného zdroje. Podáváme teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými mandlemi a pistáciemi, podle chuti zalité medem.

Recept přinesl:

vaření nejen pro alergikyRecept přípravila Lubica Laurincová, která vede kurzy ve škole vaření CookFriend.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte