úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede

Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 49 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 6 vajec
120 g cukru
80 g bezlepkové mouky Jizerka

Postup přípravy:

Celá vejce vyšleháme s cukrem na hustou hmotu a potom vmícháme mouku.

Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáte trouby.

Pečeme cca na 175 °C 10 min. Každý musí teplotu i čas pečení samozřejmě přispůsobit své troubě. Já testuji klasicky špejlí.

Poté roládu vyjmeme z trouby a pozor, nerolujeme!

Až po úplném vychladnutí si roládu rovnou naplníme, já dávám na těsto marmeládu, pak hustou zakysanou smetanu s troškou cukru a nejraději máme posypané ještě borůvkami. Teprve pak ji zarolujeme. Roláda jde krásně rolovat a hlavně vůbec nepraská.

A je hotovo! Dobrou chuť.

Autor: Moncag

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte