úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Výborný bezlepkový chléb s kořením a semínky - bez vajec a mléka

Výborný bezlepkový chléb s kořením a semínky - bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 430 ml vlažné vody
400 g mouky Schar Universal
100 g pohankové mouky hladké
1/2 kostičky droždí
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
chlebové koření (lžička koriandru - semínek, lžička fenyklu, 1/4 lžičky anýzu, lžička tymiánu - vše podrtím v hmoždíři) - lze koupit i hotové např. od Sonnentor, ale je zbytečně drahé

hrst dýňových, hrst slunečnicových a hrst zlatých lněných semínek
Postup přípravy:

Chléb nechám kynout v domácí pekárně a po vykynutí těsto liju do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy a peču v troubě. Tento postup se mi velmi osvědčil, z domácí pekárny zůstávaji po upečení kolem formy nepěkné ztvrdlé okraje.

Do formy z domácí pekárny vliju vlažnou vodu, přidám rozdrobené droždí, obě bezlepkové mouky, sůl, kmín, rozdrcené chlebové koření a semínka dle chuti. Vložím do pekárny a nechám vykynout. Dále postupuji viz výše. Peču v troubě předehřáté na 180 °C cca 1,5 hod.

Autor: Dadule

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte