úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vývar z vepřového masa se zeleninou - bez lepku, mléka, vajec

Vývar z vepřového masa se zeleninou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: vývary
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: vepřové kosti na polévku
zelenina na polévku (čerstvá je lepší, ale lze samozřejmě použít i mraženou) - vhodná je kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel, ale i květák, pórek, fazolové lusky a další námi preferované druhy
cibule
sůl
nové koření
celý pepř
bezlepkové polévkové těstoviny, rýže
Postup přípravy:

Omyté kosti vložíme do studené vody, přidáme na půlku rozkrojenou cibuli, sůl, pár kuliček nového koření a celého pepře a necháme vařit.

Je-li maso měkké, jde hezky oddělit od kosti, tak ho vyjmeme, necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.

Vývar zcedíme, zbavíme se tím "šumu" i kuliček koření, a dáme opět vařit. Přidáme připravenou zeleninu, kterou vaříme do změknutí. Poté vložíme zpět nakrájené maso.

Polévkové těstoviny, příp. rýži, si uvaříme zvlášť a vkládáme do polévky až na talíři.

Dobrou chuť;-)

 

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte