úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zahřívací jablečný koláč - bez lepku a mléka

Zahřívací jablečný koláč - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 150 g bezlepkové mouky (50 g rýžového či tapiokového škrobu + 50 g pohankové nebo jahelné mouky + 50 g mouky z hnědé rýže)
3 celá vejce
100 g třtinového cukru
1 cukr s pravou vanilkou
1 prášek do pečiva Labeta
2 lžíce oleje
2 lžičky mleté skořice
špetka mletého hřebíčku

4 velká kyselejší jablka

tuk na vymazání
pečící papír
Postup přípravy:

Formu si vymažeme, aby přilnul pečící papír a vyložíme jím dno i boky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mouky si v misce promícháme s kypřícím práškem a skořicí.

V další misce si prošleháme celá vejce s cukry do pěny, přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme směs mouk a kypřidla a silikonovou stěrkou opatrně zpracujeme v těstíčko.

Oloupaná a na osminy nakrájená jablíčka vsypeme do připravené formy a rovnoměrně rozvrstvíme. Přelijeme připraveným těstíčkem a dáme péct na 30 - 35 minut do vyhřáté trouby. Propečenost kontrolujeme špejlí vpíchnutou doprostřed těsta.

Po upečení vyndáme formu s koláčem na mřížku a necháme krátce vychladnout. Servírovat můžeme vlažný či nechat vystydnout. Podávat můžeme i s kopečkem neslazené kokosové či jiné smetany.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...