úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zapečená zelenina na bylinkách a smetaně - bez lepku a vajec

Zapečená zelenina na bylinkách a smetaně - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: cuketa
brambory
šalotka
rajčata
papriky
šunka
sýr (Eidam nebo Niva)
sůl
čerstvě namletý pepř
provensálské bylinky
olej
smetana
Postup přípravy:

Cuketu, brambory, šalotku, rajčata a papriku nakrájejte na plátky/kolečka. Šunku na kostičky a sýr  nastrouhejte na hrubo.

Na olejem vymazaný plech vyskládejte nejprve cuketu, poté přidejte vrstvu brambor, rajčat, papriky a šalotky, přidejte šunku a opět brambory, rajčata a cuketu. Vrstvu cukety a brambor vždy mírně osolte, opepřte a posypte provensálskými bylinkami.

Mezi zeleninu ještě můžete dát trochu čerstvého rozmarýnu a tymiánu.

Podlijte vodou a dejte zapéct při cca 180 °C na 30 - 40 min.

Před dopečením polijte smetanou, zasypte sýrem a nechte dopéct do zlatova.

Dle chuti šťávu případně dosolte, opepřete.

Každý může přidat nebo i ubrat podle toho, co má rád - např. mrkev, kukuřici, hrášek...

Autor: Jajda

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte