úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zapečené těstoviny s uzeným

Zapečené těstoviny s uzeným

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 40 min
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 balení bezlepkových těstovin (podle zvyku a chuti)
1/2 kg uzeného masa
250 ml studené vody
1 větší cibule
50 g Hrašky (jemná, nebo pikant)
větší lžíce sádla
sůl
pepř
sušená petrželová nať

Postup přípravy:

Těstoviny uvaříme podle návodu (nebo můžeme používat vývar z uzeného masa).

Hrašku smícháme s vodou a na mírném ohni vaříme 20 minut na bešamel. Je nutné dobu dodržet, aby Hraška ztratila svou charakteristickou hrachovou chuť a vůni.

Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle do zlatova. Maso pokrájíme na kostičky.

Ve větší míse smícháme těstoviny, maso, cibulku a hraškový bešamel. Dosolíme, dopepříme a dokořeníme podle své chuti.

Dáme do pekáče, nebo zapékací mísy, a pečeme na 180 st. do zlatova (cca 1/2 -1 hodinu, záleží, jak je vysoká vrstva těstovin, nebo jak kdo má rád křupavé).

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty