úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zeleninové rizoto se sójovou smetanou Provamel - bez lepku, mléka, vajec

Zeleninové rizoto se sójovou smetanou Provamel - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Rýže:
rýže
zeleninový vývar (voda)
šalotka
olivový olej
tymián
sůl

Doplněk:
sójová smetana Provamel
pórek
žampióny
olivový olej
sůl
bílý pepř

Na ozdobení:
petrželka
červená paprika
Postup přípravy:

Rýže: Na olivovém oleji si nejprve orestujeme šalotku spolu s tymiánem. Máme-li čerstvý, lépe, ale lze samozřejmě použít i sušený, jako v mém případě. I tak je pak rýže nádherně voňavá ;-). K lehce orestované šalotce přidáme rýži a taktéž chvilku osmahneme. Poté zalijeme vývarem, osolíme a trošku opepříme. Dusíme do skoro změknutí, resp. tzv. "na skus". Hlídáme a postupně doléváme dle potřeby vodu či vývar.

Doplněk: Já si na olivovém oleji osmahla pórek a žampióny. Osolila a opepřila. Samozřejmě lze použít jakoukoliv jinou potravinu - mořské plody, maso apod. Lehce podusíme s troškou vývaru do částečného změknutí.

Dohotovení: Obě složky jsem spolu smíchala, zalila sójovou smetanou a nechala společně chvíli dusit, aby se promísily chutě.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...