úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zeleninový quiche bez lepku, mléka a vajec

Zeleninový quiche bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto (na 4 formy o průměru 11 cm):
cca 170 g Jizerky
120 g Alsanu (můžete kombinovat i s kokosovým tukem)
cca 2-3 lžíce studené vody
1/2 lžičky xanthanu
špetka soli
trochu mouky na podsypávání těsta

Náplň:
400 ml sójového mléka
100 ml sójové smetany cuissine
35 g olivového oleje
35 g rýžové mouky
cuketu na kostičky
česnek
pepř
sůl
muškátový oříšek nebo i květ
trochu sušených rajčat

Na ozdobu:
pár přepůlených cherry rajčátek
Postup přípravy:

Těsto: Z uvedených ingrediencí uděláme těsto (vodu až nakonec podle potřeby), natlačíme do formiček a vložíme do mrazáku. Mezitím uděláme náplň.

Náplň: Cuketu lehce orestujeme s česnekem na pánvi a odstavíme. Uděláme bešamel - z mouky a oleje uděláme jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a necháme chvilku povařit. Případně doředíme (smetanou). Přidám koření, česnek, cuketku z pánve, sušená rajčata. Promícháme a odstavíme. Necháme lehce zchládnout.

Mezitím vytáhneme naplněné formičky z mrazáku a cca 10 minut předpečeme v troubě na 175 stupnů. Vytáhneme z trouby, naplníme bešamelem, nahoru přidáme cherry případně i cuketu, vložíme zpět do trouby a upečeme. Nejlepší jsou odleželé do druhého dne. 

 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte