Zelný závin

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Slané záviny, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: listové těsto
kysané zelí
cibule
olej
sůl
cukr
ocet
Postup přípravy:

Kysané zelí dáme vařit.

Mezitím si osmažíme na oleji dozlatova cibulku, kterou posléze vmícháme do uvařeného a zcezeného zelí. Ochutíme cukrem, octem, solí a necháme zcela vychladnout.

Vyválíme si listové těsto na obdélníky (z jednoho o hmotnosti 400 - 500 g připravím 2 větší, příp. 3 menší záviny), na které poklademe připravené zelí a zabalíme.

Záviny potřeme vajíčkem, na povrchu naznačíme řezy a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 180 - 200 °C. Pečeme do zezlátnutí.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte