Zelný závin

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Slané záviny, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: listové těsto
kysané zelí
cibule
olej
sůl
cukr
ocet
Postup přípravy:

Kysané zelí dáme vařit.

Mezitím si osmažíme na oleji dozlatova cibulku, kterou posléze vmícháme do uvařeného a zcezeného zelí. Ochutíme cukrem, octem, solí a necháme zcela vychladnout.

Vyválíme si listové těsto na obdélníky (z jednoho o hmotnosti 400 - 500 g připravím 2 větší, příp. 3 menší záviny), na které poklademe připravené zelí a zabalíme.

Záviny potřeme vajíčkem, na povrchu naznačíme řezy a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 180 - 200 °C. Pečeme do zezlátnutí.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty