úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zelný závin - bez lepku a vajec

Zelný závin - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané záviny, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
pomazánkové máslo (kvalitní, ne vodnaté)
bezlepková mouka (já použila Jizerku)
1 lžička guarové gumy

Náplň:
kysané zelí
cibule
olej
sůl
cukr
ocet
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme falešné listové těsto. Smícháme pomazánkové máslo s bezlepkovou moukou v poměru zhruba 1:1,5 a guarovou gumou. Těsto je hodně lepivé, čemuž trochu zabráníme řádným vychlazením a pak rychlým zpracováním a dostatkem mouky při vyvalování.

Kysané zelí si uvaříme doměkka. Cibuli osmažíme dozlatova.Smícháme a ochutíme solí, cukrem a příp. i octem. Necháme vychladnout.

Těsto si vyválíme na placku, já přímo na pečícím papíru, nandáme zelnou náplň a zavineme. Opatrně přendáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C do zezlátnutí, zhruba 20 minut.

Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte