úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Živáňská pečeně - bez lepku, mléka, vajec

Živáňská pečeně - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: brambory
maso (já vepřová krkovice)
klobása
anglická slanina
cibule
červená paprika
česnek
olej
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
Postup přípravy:

Ideálně den dopředu si připravíme maso - nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Naskládáme do misky s víčkem, zavřeme a necháme v chladu uležet.

Brambory si nakrájíme na plátky, klobásu na čtvrtiny, anglickou na plátky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kousky, česnek na plátky.

Vezmeme si alobal, vymažeme ho olejem a poklademe plátky brambor. Ty osolíme a okmínujeme. Na ně položíme plátek masa a zasypeme ho sladkou paprikou. Dále vrstvíme dle chuti cibuli, červenou papriku, klobásu a na vrch anglickou slaninu. Celé zabalíme do alobalu, vložíme do trouby a pečeme mim 1 hod. (dle druhu a tloušťky masa, krmovici většinou peču i 1,5 hod.) při cca 180 °C. Na posledních 10 minut můžeme alobal odkrýt a nechat opéct, ale nemusíme ;-).

Podáváme na talířích přímo z alobalu. Dobrou chuť ;-).

 

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte