úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Živáňská pro vegetariány - bez lepku, mléka, vajec

Živáňská pro vegetariány - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: brambory
sójové kostky
uzené tofu
kapusta
cibule
červená paprika
ředkvičky
česnek
olivový olej
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
Postup přípravy:

Brambory si nakrájíme na plátky, z kapusty oddělíme pár listů, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, ředkvičky na kolečka, papriku na větší kousky, česnek na plátky.

Vezmeme si alobal, vymažeme ho olivovým olejem a poklademe plátky brambor. Ty osolíme a okmínujeme. Na ně nasypeme sójové kostky (namočené cca 15 minut ve vroucím zeleninovém vývaru). Poprášíme červenou paprikou. Dále vrstvíme dle chuti cibuli, papriku,ředkvičky či jakoukoliv jinou zeleninu, co vás napadne, resp. máte po ruce ;-). Navrch poklademe plátky uzeného tofu.

Celé zabalíme do alobalu, vložíme do trouby a pečeme cca 45 minutmim při cca 180 °C. Na posledních 10 minut můžeme alobal odkrýt a nechat opéct, ale nemusíme ;-).

Podáváme na talířích přímo z alobalu. Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte