úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Žloutkové řezy bez žloutků

Žloutkové řezy bez žloutků

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 1 balení listového těsta

Krém:
500 ml rýžového mléka
250 g margarínu na pečení
100 g cukru
2 vanilkové pudinky
trocha rumu
marmeláda na potření (rybíz, jahoda, malina...podle chuti)

Poleva:
200 g moučk. cukru
šťáva z půlky citronu
možno čokopoleva (nemusí být)
Postup přípravy:

Z listového těsta utvoříme dva pláty (na plech). Propícháme vidličkou a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Uvaříme pudinky s trochou cukru a též necháme zchladnout. Tuk ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme pudink a trochu rumu. Dochutíme cukrem a rumem, každý podle své chuti.

Na plát natřeme stejnoměrně krém a přiklopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou  a necháme v chladu ztuhnout.

Polevu vymícháme z prosátého cukru a citronové šťávy. Pokud je příliš hustá, přidáme kapku horké vody. Po ztuhnutí ji natřeme na moučník. Necháme zaschnout. Poté můžeme pokropit na ozdobu rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte