úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zvěřinová polévka s nočky - bez lepku a mléka

Zvěřinová polévka s nočky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: vývary
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: zvěřinová kost (divočák, srnčí)
kořenová zelenina
vejce
bezlepková mouka
cibule
česnek
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
polévkové koření - podravka
Postup přípravy:

Omyté kosti dáme vařit, přidáme zeleninu, cibuli, česnek (3 stroužky nakrájíme na plátky), bobkový list, nové koření a celý pepř. Osolíme a vaříme.

Uvařené kosti obereme, maso nakrájíme na kostičky a dáme do polévky.

Na pánvi na sucho opražíme mouku (my používáme Jizerku) - spíš jen prohřejeme a rozklepneme vajíčko. Mícháme, než se mouka s vejcem spojí a udělají se malé nočky (když je mouky více, nevadí - polévku krásně jakoby zahustí). Nočky dáme do polévky, povaříme a dochutíme dle potřeby podravkou.

Můžeme přidat i čerstvé bylinky - petrželku, pažitku.

Autorka: zenatka - http://www.proalergiky.cz/profil/31071

REKLAMA

Komentáře k receptu
Zuzana

13. 2. 2013
19:57

Výborná! Ještě bych přidala houby :-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte