Infolinka 541 212 450

Vegipan (chléb bez kypřidel a kynutí) - bez lepku, mléka i vajec

INGREDIENCE

350 m teplé vody první den + 50 ml na promíchání den druhý 100 g bezlepkových ovesných vloček 100 g pohankových vloček 100 slunečnicových semínek 50 g lněných semínek 50 g lněné mouky 40 g dýňových semínek 40 g sezamu 3 lžíce řepkového nebo olivového oleje nebo kokosového tuku 2 lžíce chia semínek 2 lžíce máku 1 lžíce agávového (javorového) sirupu 1 lžíce mořské vločkové soli 1 lžíce jemné jablečné vlákniny 1 lžíce psylia 1/2 lžíce chlebového koření Alnatura z Dm 1/2 lžíce mletého kmínu



POSTUP

Všechny sypké součásti vsypeme do mísy a promícháme. Přilijeme teplou vodu s rozpuštěným sirupem a opět promícháme v lepivé těsto, které necháme odpočívat 8 hodin na lince (mísa přikrytá talířem). Nejlépe do druhého dne.

Druhý den přidáme k ztuhlé chlebové směsi (bude vonět slabě kysele) dalších 50 ml teplé vody a promícháme (směs by měla držet při sobě v bochánku, pokud ne, přidáme ještě trošku vody). Formu si vyložíme pečícím papírem a chlebovou směs do ní rozetřeme.

Troubu zahřejeme na 200 °C a chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Poté ho opatrně překlopíme na plech opět vyložený pečícím papírem (vrchní papír opatrně odlepíme) a dopékáme při 175 °C ještě 30 minut.

Hotový necháme zcela vychladnout na mřížce. Krájíme ostrým vroubkovaným nožem. Uchovala jsem zabalený v alobalu do druhého dne.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie