Infolinka 541 212 450

Velikonoční beránek bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

300 ml vody 300 g bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku) 7 lžic cukru 4 lžíce oleje 3 lžíce solamylu 1 prášek do pečiva šťáva a kůra z 1 citronu



POSTUP

V misce si nejdřív promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme ty tekuté a vymícháme v hladké těsto.

Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme těstem. Pečeme při 160 °C do zrůžovění.

Upečeného beránka necháme ve formě částečně zchladnout a poté velmi opatrně vyklopíme. Ze dvou hřebíčků mu vytvoříme očička a kolem krku uvážeme mašli.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 117 lidí)

Kategorie