Infolinka 541 212 450

Velikonoční sekaná s bulgurem

INGREDIENCE

700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa 200 g anglické slaniny 4 vejce 100 g bulguru vývar (na 100 g bulguru asi 300 ml) cibule česnek sůl pepř majoránka čerstvá petrželka olivový olej



POSTUP

Bulgur zalijeme horkým vývarem, přidáme petrželku a necháme asi 20 min stát, dokud se všechna tekutina nevsákne.

Mezitím si připravíme masovou směs. Namleté maso smícháme se 2 vejci, okořeníme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, přidáme na co nejmenší kostičky nakrájenou anglickou slaninu.

Do bulguru přidáme zbylá dvě vejce, ochutíme stejným kořením jako maso a cibulkou osmaženou na olivovém oleji.

Připravíme si nádobu, ve které chceme sekanou péci – pekáček, formu na srnční hřbet, bábovkovou formu, zapékací mísu apod. Dospodu dáme první vrstvu masové směsi, na ni bulgurovou atd.

Uhladíme povrch a dáme do trouby, kde pečeme zhruba při 180 – 200 °C asi 1 hodinu, resp. do té doby, než je sekaná dobře propečená (zjistíme klasickou zkouškou za pomocí špejle – sekaná by neměla lepit) a má zlatovo - hnědou barvu na povrchu.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie