Infolinka 541 212 450

Velikonoční věnec bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

450 g mouky (použila jsem 200 g Schär Mix B a 250 g Doves Farm bílá) 400 ml vlažné vody 100 g cukru 70 g oleje 25 g plátků mandlí 25 g rozinek 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy 2 lžičky sušeného droždí 1 lžička xanthanu nebo guaru špetka soli citronová kůra



POSTUP

Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní nápoj Zajíc, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.

V míse smícháme oba druhy mouky, xanthan či guar, zbylý cukr, sůl a citronovou kůru. Přidáme 200 ml vody, olej, rum a kvásek. Dále vmícháme plátky mandlí a rozinky. Zaděláme řidší těsto. Rovnou ho přendáme do formy na věnec (širší bábovková forma) a necháme 40 min. kynout. Pečeme při 160 °C 25 - 30 min. (zkoušíme špejlí). Necháme chvilku zchladnout ve formě a vyklopíme, aby se věnec nezapařil.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 121 lidí)

Kategorie