Infolinka 541 212 450

Věnečky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 500 ml vody 300 g Jizerky 200 g Alsanu 4 vejce špetka soli Krém: 500 ml sójového mléka 150 g Alsanu 120 g cukru krupice 2 bezlepkové vanilkové pudinky 4 lžíce rumu 3 vanilkové cukry vanilková tresť Poleva: 150 g cukru moučka 2 lžíce horkého sójového mléka 1 lžíce rumu



POSTUP

Na těsto smícháme všechny suroviny dohromady, dáme do látkového pytlíku s násadkou a na plech s pečícím papírem stříkáme věnečky. Raději menší a vyšší, moc nevyběhnou, tak ať jdou rozkrojit (kolečko jsem vždy nastříkla jako dvě vrstvy na sebe).

Pudink se vaří naprosto klasicky ze všech uvedených surovin. Až vychladne, tak se do něj zašlehá změklý Alsan. 

Hotové studené věnečky rozkrojíme. Na spodní díl dáme krém a přiklopíme vrchním. Dáme do ledničky ztuhnout. Potom potíráme polevou z uvedených surovin a opět dáme ztuhnout. 

Věnečky jsou super první a druhý den, třetí den se ten krém jakoby zdrcává a vysušuje. Z jedné dávky jich je tolik, co vidíte na fotce :).

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie