Infolinka 541 212 450

Voňavý rýžový pudink se šafránem a mandlovým mlékem

INGREDIENCE

rýžové vločky (nebo uvařenou bílou/hnědou kulatou rýži) mandlová mouka nebo co nejjemněji nastrouhané/umleté oloupané mandle pistácie - nesolené, loupané, nasekané nahrubo šafrán (nemusí být) rozpuštěný ve trošce vody semínka kardamomu (nebo mletý kardamon) hřebíček muškátový ořech bio citron - umytý a osušený med mořská sůl



POSTUP

Kardamon a hřebíček rozetřeme ve hmoždíři a přistrouháme trošku muškátového ořechu. Mandlovou mouku (nebo nastrouhané mandle) zalijeme v mixéru cca 100 ml horké vody a mixujeme na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, než vznikne krém. Přidáme další horkou vodu a promixujeme - vznikne mléko. Směs přelijeme do nádoby na vaření - nejlépe s nepřilnavým povrchem (mixer hned umyjeme nebo alespoň namočíme). Přidáme šafrán a zamícháme, dokud se mléko neobarví. Nastrouháme do mléka citronovou kůru, přidáme koření z hmoždíře, zamícháme. Vsypeme rýžové vločky, špetku soli a vaříme mírným varem za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme z tepelného zdroje. Podáváme teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými mandlemi a pistáciemi, podle chuti zalité medem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie