Infolinka 541 212 450

Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede

INGREDIENCE

6 vajec 120 g cukru 80 g bezlepkové mouky Jizerka



POSTUP

Celá vejce vyšleháme s cukrem na hustou hmotu a potom vmícháme mouku.

Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáte trouby.

Pečeme cca na 175 °C 10 min. Každý musí teplotu i čas pečení samozřejmě přispůsobit své troubě. Já testuji klasicky špejlí.

Poté roládu vyjmeme z trouby a pozor, nerolujeme!

Až po úplném vychladnutí si roládu rovnou naplníme, já dávám na těsto marmeládu, pak hustou zakysanou smetanu s troškou cukru a nejraději máme posypané ještě borůvkami. Teprve pak ji zarolujeme. Roláda jde krásně rolovat a hlavně vůbec nepraská.

A je hotovo! Dobrou chuť.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 35 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 93 lidí)

Kategorie