Infolinka 541 212 450

Výborný bezlepkový chléb s kořením a semínky - bez vajec a mléka

INGREDIENCE

430 ml vlažné vody 400 g mouky Schar Universal 100 g pohankové mouky hladké 1/2 kostičky droždí 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu chlebové koření (lžička koriandru - semínek, lžička fenyklu, 1/4 lžičky anýzu, lžička tymiánu - vše podrtím v hmoždíři) - lze koupit i hotové např. od Sonnentor, ale je zbytečně drahé hrst dýňových, hrst slunečnicových a hrst zlatých lněných semínek



POSTUP

Chléb nechám kynout v domácí pekárně a po vykynutí těsto liju do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy a peču v troubě. Tento postup se mi velmi osvědčil, z domácí pekárny zůstávaji po upečení kolem formy nepěkné ztvrdlé okraje.

Do formy z domácí pekárny vliju vlažnou vodu, přidám rozdrobené droždí, obě bezlepkové mouky, sůl, kmín, rozdrcené chlebové koření a semínka dle chuti. Vložím do pekárny a nechám vykynout. Dále postupuji viz výše. Peču v troubě předehřáté na 180 °C cca 1,5 hod.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie