Infolinka 541 212 450

Zapečená zelenina na bylinkách a smetaně - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

cuketa brambory šalotka rajčata papriky šunka sýr (Eidam nebo Niva) sůl čerstvě namletý pepř provensálské bylinky olej smetana



POSTUP

Cuketu, brambory, šalotku, rajčata a papriku nakrájejte na plátky/kolečka. Šunku na kostičky a sýr  nastrouhejte na hrubo.

Na olejem vymazaný plech vyskládejte nejprve cuketu, poté přidejte vrstvu brambor, rajčat, papriky a šalotky, přidejte šunku a opět brambory, rajčata a cuketu. Vrstvu cukety a brambor vždy mírně osolte, opepřte a posypte provensálskými bylinkami.

Mezi zeleninu ještě můžete dát trochu čerstvého rozmarýnu a tymiánu.

Podlijte vodou a dejte zapéct při cca 180 °C na 30 - 40 min.

Před dopečením polijte smetanou, zasypte sýrem a nechte dopéct do zlatova.

Dle chuti šťávu případně dosolte, opepřete.

Každý může přidat nebo i ubrat podle toho, co má rád - např. mrkev, kukuřici, hrášek...

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

Kategorie