cuketa brambory šalotka rajčata papriky šunka sýr (Eidam nebo Niva) sůl čerstvě namletý pepř provensálské bylinky olej smetana
cuketa brambory šalotka rajčata papriky šunka sýr (Eidam nebo Niva) sůl čerstvě namletý pepř provensálské bylinky olej smetana
Cuketu, brambory, šalotku, rajčata a papriku nakrájejte na plátky/kolečka. Šunku na kostičky a sýr nastrouhejte na hrubo.
Na olejem vymazaný plech vyskládejte nejprve cuketu, poté přidejte vrstvu brambor, rajčat, papriky a šalotky, přidejte šunku a opět brambory, rajčata a cuketu. Vrstvu cukety a brambor vždy mírně osolte, opepřte a posypte provensálskými bylinkami.
Mezi zeleninu ještě můžete dát trochu čerstvého rozmarýnu a tymiánu.
Podlijte vodou a dejte zapéct při cca 180 °C na 30 - 40 min.
Před dopečením polijte smetanou, zasypte sýrem a nechte dopéct do zlatova.
Dle chuti šťávu případně dosolte, opepřete.
Každý může přidat nebo i ubrat podle toho, co má rád - např. mrkev, kukuřici, hrášek...