Infolinka 541 212 450

Zeleninové rizoto se sójovou smetanou Provamel - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Rýže: rýže zeleninový vývar (voda) šalotka olivový olej tymián sůl Doplněk: sójová smetana Provamel pórek žampióny olivový olej sůl bílý pepř Na ozdobení: petrželka červená paprika



POSTUP

Rýže: Na olivovém oleji si nejprve orestujeme šalotku spolu s tymiánem. Máme-li čerstvý, lépe, ale lze samozřejmě použít i sušený, jako v mém případě. I tak je pak rýže nádherně voňavá ;-). K lehce orestované šalotce přidáme rýži a taktéž chvilku osmahneme. Poté zalijeme vývarem, osolíme a trošku opepříme. Dusíme do skoro změknutí, resp. tzv. "na skus". Hlídáme a postupně doléváme dle potřeby vodu či vývar.

Doplněk: Já si na olivovém oleji osmahla pórek a žampióny. Osolila a opepřila. Samozřejmě lze použít jakoukoliv jinou potravinu - mořské plody, maso apod. Lehce podusíme s troškou vývaru do částečného změknutí.

Dohotovení: Obě složky jsem spolu smíchala, zalila sójovou smetanou a nechala společně chvíli dusit, aby se promísily chutě.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie