Infolinka 541 212 450

Zeleninový quiche bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Těsto (na 4 formy o průměru 11 cm): cca 170 g Jizerky 120 g Alsanu (můžete kombinovat i s kokosovým tukem) cca 2-3 lžíce studené vody 1/2 lžičky xanthanu špetka soli trochu mouky na podsypávání těsta Náplň: 400 ml sójového mléka 100 ml sójové smetany cuissine 35 g olivového oleje 35 g rýžové mouky cuketu na kostičky česnek pepř sůl muškátový oříšek nebo i květ trochu sušených rajčat Na ozdobu: pár přepůlených cherry rajčátek



POSTUP

Těsto: Z uvedených ingrediencí uděláme těsto (vodu až nakonec podle potřeby), natlačíme do formiček a vložíme do mrazáku. Mezitím uděláme náplň.

Náplň: Cuketu lehce orestujeme s česnekem na pánvi a odstavíme. Uděláme bešamel - z mouky a oleje uděláme jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a necháme chvilku povařit. Případně doředíme (smetanou). Přidám koření, česnek, cuketku z pánve, sušená rajčata. Promícháme a odstavíme. Necháme lehce zchládnout.

Mezitím vytáhneme naplněné formičky z mrazáku a cca 10 minut předpečeme v troubě na 175 stupnů. Vytáhneme z trouby, naplníme bešamelem, nahoru přidáme cherry případně i cuketu, vložíme zpět do trouby a upečeme. Nejlepší jsou odleželé do druhého dne. 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie