Infolinka 541 212 450

Živáňská pečeně - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

brambory maso (já vepřová krkovice) klobása anglická slanina cibule červená paprika česnek olej sůl pepř kmín sladká paprika



POSTUP

Ideálně den dopředu si připravíme maso - nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Naskládáme do misky s víčkem, zavřeme a necháme v chladu uležet.

Brambory si nakrájíme na plátky, klobásu na čtvrtiny, anglickou na plátky, cibuli na půlměsíčky, papriku na větší kousky, česnek na plátky.

Vezmeme si alobal, vymažeme ho olejem a poklademe plátky brambor. Ty osolíme a okmínujeme. Na ně položíme plátek masa a zasypeme ho sladkou paprikou. Dále vrstvíme dle chuti cibuli, červenou papriku, klobásu a na vrch anglickou slaninu. Celé zabalíme do alobalu, vložíme do trouby a pečeme mim 1 hod. (dle druhu a tloušťky masa, krmovici většinou peču i 1,5 hod.) při cca 180 °C. Na posledních 10 minut můžeme alobal odkrýt a nechat opéct, ale nemusíme ;-).

Podáváme na talířích přímo z alobalu. Dobrou chuť ;-).

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie