Infolinka 541 212 450

Žloutkové řezy bez žloutků

INGREDIENCE

1 balení listového těsta Krém: 500 ml rýžového mléka 250 g margarínu na pečení 100 g cukru 2 vanilkové pudinky trocha rumu marmeláda na potření (rybíz, jahoda, malina...podle chuti) Poleva: 200 g moučk. cukru šťáva z půlky citronu možno čokopoleva (nemusí být)



POSTUP

Z listového těsta utvoříme dva pláty (na plech). Propícháme vidličkou a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Uvaříme pudinky s trochou cukru a též necháme zchladnout. Tuk ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme pudink a trochu rumu. Dochutíme cukrem a rumem, každý podle své chuti.

Na plát natřeme stejnoměrně krém a přiklopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou  a necháme v chladu ztuhnout.

Polevu vymícháme z prosátého cukru a citronové šťávy. Pokud je příliš hustá, přidáme kapku horké vody. Po ztuhnutí ji natřeme na moučník. Necháme zaschnout. Poté můžeme pokropit na ozdobu rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie