Infolinka 541 212 450

Zvěřinová polévka s nočky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

zvěřinová kost (divočák, srnčí) kořenová zelenina vejce bezlepková mouka cibule česnek bobkový list nové koření celý pepř sůl polévkové koření - podravka



POSTUP

Omyté kosti dáme vařit, přidáme zeleninu, cibuli, česnek (3 stroužky nakrájíme na plátky), bobkový list, nové koření a celý pepř. Osolíme a vaříme.

Uvařené kosti obereme, maso nakrájíme na kostičky a dáme do polévky.

Na pánvi na sucho opražíme mouku (my používáme Jizerku) - spíš jen prohřejeme a rozklepneme vajíčko. Mícháme, než se mouka s vejcem spojí a udělají se malé nočky (když je mouky více, nevadí - polévku krásně jakoby zahustí). Nočky dáme do polévky, povaříme a dochutíme dle potřeby podravkou.

Můžeme přidat i čerstvé bylinky - petrželku, pažitku.

Autorka: zenatka - http://www.proalergiky.cz/profil/31071

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie