Infolinka 541 212 450

Bábovka bez lepku a mléka

INGREDIENCE

5 větších vajec 225 g Doves Farm samokypřící 180 g rozpuštěného a vychladlého Alsanu 180 g cukru krupice 100 g rozpuštěné čokolády bez mléka 3 polévkové lžíce čerstvé pomerančové šťávy 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinkového prášku bez lepku nebo Solamylu 1 lžíce vanilkového cukru domácí výroby 1 bezfosfátový a bezlepkový prášek do pečiva pomerančová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče



POSTUP

Rozpuštěný a zchladlý Alsan vymícháme s cukry do pěny. Postupně zašleháme celá vejce jedno po druhém a pak přisypeme mouku s přáškem do pečiva a pudinkem. Nakonec přidáme pomerančovou šťávu a kůru.

Promícháme a 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy (vymazávám sádlem). Do zbylého těsta dáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Vlijeme na světlé těsto. Nožem lehce promícháme, aby se tmavá část dostala dospodu. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupnů cca 45 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie