Infolinka 541 212 450

Bábovka s dýní Hokkaido - bez mléka

INGREDIENCE

500 g natrouhané dýně Hokkaido 400 g polohrubé mouky 250 g cukru 1 sklenka oleje 2 vejce 1 vanilkový cukr 1 kypřící prášek do pečiva příp. kakao



POSTUP

Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a nastrouhanou dýni. Pokud chceme mramorovou bábovku, přidáme do půlky těsta kakao.

Směs dáme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 180 stupňů - zhruba 35 - 45 min, záleží na zkušenosti s troubou.

Těsto by šlo určitě i na plech.

Bábovka je velmi vláčná, spíše mokrá, pro alergiky na mléko může být náhražkou tvarohové buchty ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

2.8x
(Hodnotilo 22 lidí)

Kategorie