Infolinka 541 212 450

Bagetky z formy bez lepku a mléka

INGREDIENCE

250 ml teplé vody 200 g Schaer mix B 70 g bramborového škrobu 1 vrchovatá lžíce bezlepkových ovesných vloček 1 vrchovatá lžíce bramborových vloček 1 polévková lžíce řepkového oleje 1 kávová lžička třtinového cukru 1 kávová lžička soli 1 kávová lžička octa nebo citrónové šťávy 5 g sušeného droždí Dr. Oetker 1 žloutek s troškou teplé vody rozmíchaný na potření plech s formičkami na bagetky (6 ks) + trochu tuku nebo oleje na vymazání + nádoba s vodou do trouby



POSTUP

V míse si smícháme mouky, vločky, koření, sůl a cukr. Po zamíchání doprostřed nasypeme teprve sušené droždí. V odměrce si smícháme teplou vodu a ocet. Tekutinu vlijeme k moučné směsi a rukou několikrát promícháme a prohněteme, až máme lepivé těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou folií nebo víkem a dáme kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu (2 vůbec nevadí).

Plech s formičkami si vymažeme lehce olejem. K těstu přilijeme olej a opět rukou promícháme, až se olej v těstě úplně ztratí. Mokrou rukou si těsto rozdělíme na šest kousků a do formiček tvarujeme malé bagetky, které zakryjeme potravinářskou folií a necháme opět alespoň 15 minut odpočinout. Mezitím si troubu předehřejeme na 240 °C, na dno dáme nádobu s vodou (cca 1 l).

Bagetky po odpočinutí (ještě nakynou) potřeme žloutkem rozmíchaným s lžičkou teplé vody a posypeme vločkami, mákem, kmínem atd. Pečeme cca 15 minut v takto vyhřáté troubě. Po upečení necháme pečivo vychladnout na mřížce. Konzumujeme ihned (skvělé nakrájet na jednohubky), zbytek zamrazit.

Autorka:Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie