400 g bezlepkové mouky (nejlepší zkušenost mám se Schar Mix B) 150 ml vody 120 ml mléka 2 vejce 2 lžíce rozpuštěného másla 2 lžíce cukru 1 lžíce psyllia 1 lžička soli 1/2 kostky droždí semínka na posypání
400 g bezlepkové mouky (nejlepší zkušenost mám se Schar Mix B) 150 ml vody 120 ml mléka 2 vejce 2 lžíce rozpuštěného másla 2 lžíce cukru 1 lžíce psyllia 1 lžička soli 1/2 kostky droždí semínka na posypání
Předem si do mléka namočíme psyllium. Do mísy dáme teplou vodu, rozdrobíme droždí a dobře promícháme. Po chvíli do vody přidáme vejce (1 a půl, půlku toho druhého si necháme na potření), mléko s psylliem, máslo, cukr a sůl. Promícháme a přidáme mouku. Těsto se bude trochu lepit. Pokud bude moc řídké, přidáme mouku. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí tvarujeme houstičky. Můžeme si namočit ruce do oleje, aby se nám lépe pracovalo. Necháme ještě chvíli kynout na plechu přikryté utěrkou. Potřeme zbylým vajíčkem, posypeme semínky. Pečeme při asi 160 st. (horkovzduch) asi 15 min.