200 g pohanky 150 ml vlažné vody 70 g cizrnové mouky 50 g jáhelné mouky 50 g pohankové mouky 30 g mletých lněných semínek 1 vajíčko 2 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce psillia 1 kávová lžička chlebového koření špetka soli 1 sušené droždí 7g
200 g pohanky 150 ml vlažné vody 70 g cizrnové mouky 50 g jáhelné mouky 50 g pohankové mouky 30 g mletých lněných semínek 1 vajíčko 2 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce psillia 1 kávová lžička chlebového koření špetka soli 1 sušené droždí 7g
Pohanku uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme ji vychladnout. Smícháme mouky, droždí, sůl, a chlebové koření. Přidáme co nejvíce vymačkanou pohanku, vajíčko, olej a vlažnou vodu, ve které jsem nechala nabobtnat psillium (po dobu vaření pohanky) - vznikl gel. Vypracujeme těsto a necháme 40 minut vykynout, krásně naběhne. Na pomoučeném vále vyválíme placku cca 1,5 cm silnou a vykrajujeme kolečka, která přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Placky ostrým nožem nařežeme na mřížku,ale nedokrajujeme do konců.
Plechy s plackami dáme do trouby zahřáté na 30 st., kde mi kynulo těsto, zapnu ji na 170 st., neotevírám ji. Od zahřátí peču asi 20 minut do zezlátnutí. Na dno trouby vložím kastrůlek s vodou.
Dobrou chuť :-)