Infolinka 541 212 450

Bezlepkový babiččin koláč

INGREDIENCE

250 g mouky Jizerka 170 g mletého cukru 100 ml vody 100 ml oleje 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 citrony - kůra a šťáva forma dle libosti - já použila klasickou bábovkovou jako varianta lze místo citronů přidat kakao



POSTUP

Žloutky s cukrem vyšleháme. Přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, šťávu z citronu a kůru. Nakonec mouku s práškem do pečiva. Poté zamícháme opatrně sníh, vlijeme do formy a pečeme asi 20 minut při 180°C.

Na mě byla babetka ze dvou citronů hodně aromatická, klidně by stačil i jeden. Babetka je nádherně jemná a nadýchaná.

Autorka: Kasandra008

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie