Infolinka 541 212 450

Bezlepkový kefírový koláč

INGREDIENCE

500 ml kefíru (ne farmářského, je moc hutný) 300 g bezlepkové mouky (zde zelená Jizerka) 300 g cukru (pískový, krystal nebo třtinový) 100 ml oleje (ne olivového, zde slunečnicový) 2 lžíce kakaa 2 lžičky jedlé sody Na polevu: 100 g másla 8 lžic moučkového cukru 2 lžíce mléka 2 lžíce kakaa 2 lžíce rumu



POSTUP

Koláč: Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, potom vmícháme kefír a olej. Pečeme v menším pekáčku cca 35 minut na 170 °C.

Poleva: Máslo rozpustíme s moučkovým cukrem a mlékem. Potom vmícháme kakao a rum.

Polevu dáváme ještě na teplý koláč a necháme zchladnout.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 72 lidí)

Kategorie