Infolinka 541 212 450

Slunečnicový chléb bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

2 hrnky mouky Schär Mix it 1,5 hrnku vlažné vody 1 hrnek pohankové mouky 2 lžičky soli 1 lžička sušeného droždí slunečnicová semínka



POSTUP

V míse smícháme mouku s droždím, solí (sůl nesypeme přímo na droždí!) a semínky. Přidáme vlažnou vodu a hněteme, dokud nevznikne homogenní těsto.

Hotové těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Po nakynutí přikryjeme formu s těstem alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30 minut. Po té sundáme alobal a dopékáme dalších 30 minut. Před vytažením z trouby zkontrolujeme špejlí, jestli je chléb dobře propečený.

Horký chléb ihned vyjmeme z formy, aby z něj mohla snadno uniknout pára.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie