Infolinka 541 212 450

Bezlaktózový dort

INGREDIENCE

Korpus na dort: 260 g vajec (5 - 6 ks) 200 g hladké mouky 180 g cukru krupice 50 g oleje 40 g vanilkového cukru 40 g kakaa 40 g vody Krém: 1 vanilkový pudink - prášek 3/8 litru bezlaktozového mléka (nebo jiného) 1/8 kostky bezlaktozového másla vanilkový cukr Marcipánová hmota - kupovaná, vyráběná z mandlí



POSTUP

Korpus: Cukr s vejce šleháme v hrnci a zahříváme nad plamenem cca na 40 °C (příjemně teplá hmota). Pak přilijeme vlažnou vodu. Šleháme do tuha - hmota bude mít světlou barvu, metličky zanechávají stopu, a objem je cca 2 - 3 krátvětší. 
Ručně metličkou (nebo čistou rukou) zamícháme prosátou mouku s kakaem. Nakonec zamícháme olej a ihned plníme formu na dort. Pečeme při 180 - 200 °C asi 45 - 60 min (až je špejle suchá ).

Po vychladnutí 2x rozkrojíme, a plníme marmeládou a krémem. 

Krém:
V mléce rozmícháme pudinkový prášek, přivedeme k varu a uvaříme. Do uvařené hmoty zamícháme vanilkový cukr, cukr dle vlastního uvážení. Necháme vychladnout. V hrnci vyšleháme změklé máslo a přidáváme pudink. Pokud jsme pudink neosladili, můžeme osladit nyní. (pakliže hmota zkrupičkovatí, stačí nahřát nad plamenem za stálého šlehání a vyšlehat do hladka). 
Můžeme obarvit kakaem, barvivem, skořicí atd.

Povrch dortu můžeme ozdobit krémem nebo potáhnout marcipánem. Marcipán jsem koupila. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie